top of page

Vaccinatiecentrum Gent

Jaagbaar / Stad Gentapril – oktober 2021


Toen het COVID-19-virus zich na een uitbraak in Wuhan (China) razendsnel over de aardbol verspreidde, resulteerde dat al snel in een globale economische en sociale crisis. Vele sectoren, waaronder ook de evenementensector, werden wereldwijd geraakt door de pandemie. Tot op vandaag doen vele landen hun uiterste best om het normale leven terug op te nemen. Een belangrijk middel om hier toe te komen is het vaccineren van zoveel mogelijk inwoners door het inrichten van tal val tijdelijke vaccinatiecentra.


Ook Stad Gent startte een groot vaccinatiecentrum op, nl. in Flanders Expo. In het gebouw werd medische infrastructuur voorzien met verschillende vaccinatielijnen. Naast dokters, verplegers en veiligheidspersoneel, was er dagelijks ook een groep vrijwilligers actief in het centrum om de grote toestroom van mensen in goede banen te leiden.


Om die vrijwilligers aan te sturen en de publieksstromen te coördineren deed Stad Gent beroep op Jaagbaar, die op haar beurt partners zoals Reach For More inschakelde om steeds sterke coördinatoren ter plaatse te hebben.

Dankzij onze ervaring in de eventsector zorgden we samen met alle actoren voor een vriendelijke, veilige en vlotte ontvangst van iedere bezoeker. De sterke organisatie en samenhorigheid in het centrum zorgde voor een hoge efficiëntie waardoor een bezoek aan het centrum slechts 20 minuten in beslag nam, van aan de parking tot aan de uitgang.

bottom of page